wywiad z producentem żywności ekologicznej „Farma Świętokrzyska”


Ekologiczne warzywa i owoce stają się coraz bardziej popularne. Ludzie posiadają coraz więcej wiedzy na temat zdrowego żywienia i szukają na sklepowych półkach produktów oznaczonych „BIO”.
Świadomość spożywania zdrowych produktów w naszym kraju nie jest najlepsza, ale powoli dążymy do zmian. Dlatego my również promujemy zdrowe, ekologiczne jedzenie, które powinno znajdować się w naszym codziennym menu.
Dlaczego produkty ekologiczne są lepsze? Jak wygląda ich uprawa? Na te i inne pytania odpowiada Łukasz Gębka – właściciel Farmy Świętokrzyskiej, która specjalizuje się w produkcji ekologicznych warzyw, owoców i przetworów. Jak sam mówi ich praca jest ich pasją. Wciąż rozwijają się, aby osiągnąć najsmaczniejsze i najzdrowsze uprawy. Wyprodukowane przez Farmę przetwory będzie można też skosztować na najbliższej konferencji Akademii Kobiet.
Czym jest Farma Świętokrzyska
Farma Świętokrzyska jest to jedna z największych firm w Polsce oferująca klientom ekologiczne warzywa, owoce i przetwory. Aktualnie to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych marek ekologicznych na rodzimym rynku.
Jak długo zajmujecie się produkcją ekologicznych produktów?
Farma Świętokrzyska działa od ponad 16 lat. Nie zwalnia tempa i wciąż stawia na rozwój. W minionym roku firma zdecydowała się m. in. na powiększenie powierzchni swoich upraw oraz bazy transportowej, dzięki czemu proces dostaw warzyw, owoców i przetworów do klientów przebiega jeszcze sprawniej. Firma chętnie angażuje się we wszelkie inicjatywy zorientowane na propagowanie ekologicznej żywności, a także aktywnie działa w ramach Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.

Zapal się do działania i bądź z nami w ten listopadowy weekend!
